Kiropraktor i Kristiansand

Du behøver ikke akseptere smerte og ubehag, og ofte kan kiropraktoren hjelpe deg. Kiropraktoren er ekspert på å undersøke og behandle plager i nerve, muskel og leddsystemet. Ved behov kan kiropraktoren sykemelde og rekvirere for røntgen- og MR undersøkelser samt henvise videre til annen spesialisttjeneste.

Det er, dessverre, vanlig å ha plager og smerter i kroppen. Mange håper at småskavanker skal gå over av seg selv, men småskavanker kan være begynnelsen på de virkelig store problemene. Derfor er det så viktig å ta problemene tidlig, mens de fremdeles er småskavanker.

Symptomer i muskel, ledd og nervesystemet står for over halvparten av alle sykemeldinger i Norge. Det er vår vanligste helseplage og meget kostbart for både staten, arbeidsplassen og enkeltindividet. Flere og flere oppsøker kiropraktor for sine plager og landets over 400 offentlig godkjente kiropraktorer utfører nå over 2 millioner behandlinger årlig.

Bestill time til kiropraktor

 

Utdannelse

Kiropraktoren har minimum en 6-årig universitetsutdannels hvor 5 år er undervisning på nasjonalt og internasjonalt godkjent skole og 1 år er i turnus under oppsyn av godkjent turnusveileder. De aller fleste kiropraktorer i Norge er medlem av Norsk kiropaktorforening, hvor det kreves godkjent utdannelse, turnusår og jevnlig faglig oppdatering for foreningens medlemmer. Dette sikrer at kiropraktorer med medlemsskap i Norsk kiropraktorforening har et høyt akademisk kompetansenivå. Tittelen MNKF tilsier at kiropraktoren er medlem av Norsk kiropraktorforening.

Hva gjør kiropraktoren?

Kiropraktoren jobber som primærkontakt i helsevesenet og undersøker, behandler og forebygger plager i muskel, ledd og nervesystemet. Kroppen blir daglig utsatt for belastning. Noen akutte, andre langvarige belastninger. Disse belastningene kan umiddelbart eller over tid føre til smerter, stivhet eller annet ubehag. Gjennom kliniske undersøkelser kan kiropraktoren finne ut av hva som forårsaker smertene og hva som er best egnet behandling for problemet.

Behandlingen kiropraktoren utfører inkluderer manipulasjonsbehandling, bløtvevsterapi som massasje, triggerpunktbehandling og tøyning, og mobilisering. I tillegg gis hjemmeøvelser for styrke og tøyning, samt råd om bruk av kuldepakning når det er behov for det. Du vil også få råd for hva du kan gjøre på egenhånd og hva du ikke kan gjøre. Klikk på diagnosene til høyre for å se hvilke plager kiropraktoren kan hjelpe med.

Kiropraktoren kan sykemelde inntil 12 uker og henvise for røntgen, MR eller ultralyd-diagnostikk. Man behøver ikke henvisning fra lege for å få trygderefusjon på kiropraktorbehandling. De fleste helseforsikringer dekker kiropraktorbehandling.

Du har bare en kropp. Den skal vare livet ut. Ta godt vare på den. Kiropraktoren kan hjelpe deg med nødvendig kunnskap, veiledning og behandling.