Hva er Tennisalbu?
Tennisalbue eller golfalbue er en senebetennelse på utsiden eller innsiden av albueleddet, og som kan gi lokale smerter eller smerter ned i fingre eller opp i skulder.

Man trenger ikke være tennisspiller eller golfspiller for å få denne plagen. Den er svært vanlig og behandling hos kiropraktor kan være veldig effektivt for å fjerne smertene.

Årsak
Plagene skyldes ofte overbelastning, ofte pga mye bruk av fingrene. Dette kan være tastaturbruk i jobb, eller bruk av instrumenter eller verktøy som skrujern og hammer og slikt. Musklene som styrer mange av fingrenes bevegelser festes oppe på utsiden eller innsiden av abluen, og overbelastninger av denne muskulaturen fører til senebetennelse i disse muskelfestene.

Behandling
Tennis- eller golfalbue behandles stort sett likt som andre senebetennelser. Her er det viktig med en tverrfaglig innfallsvinkel hvor man bruker flere behandlingsformer for å fjerne betennelse samtidig som man øker funksjonen i leddet og bindevevet omkring slik at man unngår at nye betennelser blusser opp.

Kiropraktoren, fysioterapeuten eller massøren behandler senebetennelser, ofte i samarbeid med hverandre, og de fleste pasientene responderer godt til behandlingen. Våre behandlere har god erfaring med tennis- og golfalbue.