Hva er Senebetennelse?
Senebetennelser, også kalt tendinitter, skyldes akutt eller kronisk overbelastning i muskler og deres respektive sener. Betennelsesdempende medisiner fjerner ofte betennelsen, men ikke årsaken til betennelsen. Behandling av den underliggende årsaken derimot fjerner betennelsen og forebygger at den kommer tilbake igjen.

Våre behandlere har god erfaring med undersøkelse og behandling av senebetennelser.

Årsak
Alle muskler er festet i begge ender til ben, via sener. Ved bruk blir disse senene strukket og hvis disse senene blir strukket feil eller for mye så oppstår etterhvert skader i vevet og deretter smerte. Dette kaller vi senebetennelse. Akillessenen i ankelen, sener rundt kneet, skulderleddet, albueleddet og håndleddet som er mest utsatt, og derfor oppstår senebetennelser oftest her, men betennelse kan potensielt oppstå i alle sener.

Feilbevegelse i selve leddet som senen er knyttet til er ofte en årsak til hvorfor betennelser oppstår, og derfor er behandling av selve leddet hos kiropraktor ofte effektivt for å få vekk betennelser. Andre typiske årsaker er stramme knuter og spenninger i muskulaturen til selve senen. Dette fører til feilbelastning av senen og senen blir derfor betent.

Behandling
Behandling hos kiropraktor, fysioterapeut eller massør har god effekt på slike muskelplager og derfor også senebetennelsene som følger med. Behandling inkluderer:
– kiropraktisk leddmanipulasjon
– bløtvevsterapi
– ising og hvile
– tøyning, mobilisering og hjemmeøvelser
– massasje

Er du i tvil om hva din senebetennelse skyldes, eller plages du med en senebetennelse som ikke gir seg, eller som kommer tilbake igjen og igjen, ta kontakt og få en undersøkelse hos en av våre behandlere. De finner årsaken og også best egnet behandling for ditt problem.