Hva er Kolikk?
Et barn som skriker ustanselig kan få selv den sterkeste av oss til å gro grå hår. Heldigvis er det ofte hjelp å få. Mange kolikkbarn responderer godt til behandling hos kiropraktor.

Kolikk-diagnosen betyr unormalt mye skriking. Hva skrikingen skyldes er det ingenting diagnosen sier noe om. De fleste babyer skriker når de er sultne, og når de er trøtte. Så skriking hos et spedbarn er ikke unormalt. Men noen barn skriker betraktelig mer enn hva som kan oppfattes som normalt. Disse babyene ser også ut til å ha mye ubehag, noe de ofte viser gjennom kroppspråket. Urolighet, anspenthet, trykking, kaving og mye luft er vanlige observasjoner hos et barn med kolikk. Mange barn med kolikk inntar rare posisjoner, tilsynelatende fordi det virker avslappende. Andre ser ut til å ikke helt finne roen, og disse barnene får ofte ikke foreldrene like mye kontakt med de første månedene.

Årsak
Mange mener at smerter i mageregionen er årsaken til kolikk. Men mye tyder på at dette bare er en del av det totale bildet. De fleste nyfødte er mest sannsynlig meget anspente i kroppen når de blir født, både pga fødselen, men også fordi de har ligget trangt inne i magen den siste tiden. Noen har til og med delt magen med en og kanskje to andre individer. Og noen har ligget i seteleie eller rett og slett bare forkjært. Når så babyene får begynt å rørt på seg etter fødselen så vil de fleste løsne opp og ikke være like stive og støle. Men med noen babyer skjer nok ikke dette, og de opplever et ubehag pga stive og støle muskler, oftest i nakke og rygg. Dette igjen kan føre til anspenthet i mageregionen og mest sannsynlig forstyrrelser i tarmsystemet.

Samlet fører dette til en baby som opplever mye ubehag, og som ikke finner noen god stilling å være i fordi musklene verker. Derfor skriker de mye, er urolige og inntar mange rare posisjoner.

Behandling
Kiropraktorbehandling har vist seg å ha god effekt på barn med kolikk. En klinisk undersøkelse viser ofte disse områdene i nakke eller rygg som er anspente. Og gjennom tøyning av disse anspente områdene blir spedbarnene mer avslappet, og ikke minst skriker mindre. Behandlingen er helt trygg for barnet.

Våre behandlere har god erfaring med undersøkelse og behandling av barn med kolikk eller kolikklignende symptomer.

Vanlige plager å oppsøke kiropraktoren for:
– kolikk, kolikkliknende symptomer eller generell urolighet
– problemer med nakkerotasjon eller favorittsider å kikke til
– KISS problematikk
– ammeproblemer/sugevansker
– søvnproblemer
– motoriske problemer
– problemer med å løfte hodet liggende på magen, krabbe eller gangproblemer
– mage- og tarmbesvær/forstoppelse

Spør kiropraktoren om det er noe du lurer på vedrørende ditt barn.